Eigen risico verzekering huurauto

huurautoster

Zeker weten dat u goed verzekerd bent!

Dankzij de unieke aanvullende verzekering voor uw huurauto weet u zeker dat u bij schade altijd goed verzekerd bent. Het eigen risico dat u op grond van de basisverzekering van de huurauto heeft, wordt door deze verzekering namelijk gedekt tot een maximum van € 3.500,00 (of $ 5.000,00 voor autohuur in Amerika en Canada).

Daar bovenop zijn onderstaande typen cascoschade extra meeverzekerd tot een maximum van € 7.000,00 (of $ 10.000,00 voor autohuur in Amerika en Canada) wanneer deze schade op grond van de basisverzekering helemaal is uitgesloten van dekking (schades met 100% eigen risico):

Met de verzekering van Huurautopolis.nl is uw eigen risico dus opgeteld voor maximaal € 10.500,00 of $ 15.000,00 afgedekt!

Bij vrijwel alle autoverhuurders zal het eigen risico van uw huurauto lager zijn dan de hiervoor genoemde bedragen, waardoor het eigen risico in deze gevallen VOLLEDIG is afgedekt! Lees wel altijd het huurcontract goed door om zeker te weten wat uw eigen risico is.

Uitstekende dekking

Deze verzekering die u exclusief bij Huurautopolis.nl afsluit is te gebruiken bij alle verhuurders waar dan ook ter wereld. Wij bieden u een uitstekende wereldwijde dekking.

Hierom kiest u voor huurautopolis.nl

Voordelig en flexibel

De verzekering is op elk moment online af te sluiten voor exact die periode dat u een voertuig huurt. Zo bent u nooit onnodig verzekerd. De polis ontvangt u direct per email.

Betrouwbare verzekeraar

U bent verzekerd bij a.s.r., een gerenommeerde Nederlandse verzekeraar. De schadeafhandeling gebeurt gewoon in Nederland bij a.s.r.

WAT IS ER VERZEKERD?

DEKKINGEN

HUURAUTO WERELD

HUURAUTO USA/CANADA

Eigen risico

JA, maximaal € 3.500,-

JA, maximaal US$ 5.000,-

Schade aan ruiten

JA, maximaal € 7.000,-

JA, maximaal US$ 10.000,-

Schade aan banden/wielen

JA, maximaal € 7.000,-

JA, maximaal US$ 10.000,-

Schade aan onderzijde

JA, maximaal € 7.000,-

JA, maximaal US$ 10.000,-

Schade aan het interieur

JA, maximaal € 7.000,-

JA, maximaal US$ 10.000,-

Schade bij achteruit rijden

JA, maximaal € 7.000,-

JA, maximaal US$ 10.000,-

Schade door bevriezing/oververhitting leidingssysteem

JA, maximaal € 7.000,-

JA, maximaal US$ 10.000,-

Schade door gebruik off-road

JA, maximaal € 7.000,-

JA, maximaal US$ 10.000,-

Dakschade door laaghangende objecten

JA, maximaal € 7.000,-

JA, maximaal US$ 10.000,-

Repatriëring voertuig na verlies/diefstal sleutels

JA, maximaal € 3.500,-

JA, maximaal € 3.500,-

Rechtsbijstand verkeersdeelneming

NEE

JA, maximaal € 25.000,-

Aanvullende bestuurdersaansprakelijkheid

NEE

NEE

Premie per dag

€ 5,95

€ 5,95

Veelgestelde vragen

Aanvulling op de basisverzekering

De verzekering voor afkoop van het eigen risico van uw huurauto of huurcamper is bestemd als aanvulling op de uitkering van de basisverzekering die door of bij de verhuurder is afgesloten voor de gerechtigde bestuurder(s) van het motorrijtuig.

De basisverzekering is de cascoverzekering die door de verhuurder voor bestuurders van een motorrijtuig afgesloten moet worden en die voldoet aan de wettelijke minimumeisen die gelden in het land/staat waar het motorrijtuig is gehuurd.

Let op: De aanvullende verzekering biedt alleen dekking indien en zolang er door of bij de verhuurder van het motorrijtuig een basisverzekering voor de bestuurder(s) van het motorrijtuig is afgesloten.

Met de aanvullende verzekering van Huurautopolis.nl wordt cascoschade aan uw gehuurde motorrijtuig op de volgende twee manieren gedekt:

1. Afdekking van het EIGEN RISICO van soorten cascoschade die door de basisverzekering* worden gedekt:

Het eigen risico dat in geval van schade op de uitkering van de basisverzekering in mindering wordt gebracht, is door de aanvullende verzekering van Huurautopolis.nl gedekt tot onderstaande maximumbedragen. Het in mindering gebrachte eigen risico is uitsluitend verzekerd wanneer het een eigen risico betreft voor een soort schade die onder de dekking van de basisverzekering valt. 

De dekking voor het in mindering gebrachte eigen risico is maximaal (per polis):

 • EUR 3.500,00 in alle landen, behalve Amerika en Canada

 • USD 5.000,00 in Amerika en Canada

2. Afdekking van bepaalde soorten cascoschade die NIET door de basisverzekering* worden gedekt:

Daarnaast dekt de verzekering van Huurautopolis.nl onderstaande soorten cascoschade, indien deze soort schade op grond van de basisverzekering helemaal wordt uitgesloten van dekking:

 • Schade door gebruik off-road;

 • Schade aan ruiten;

 • Schade ontstaan bij achteruitrijden;

 • Schade door bevriezing/oververhitting leidingsysteem;

 • Schade aan interieur;

 • Dakschade door laaghangende objecten;

 • Schade aan onderzijde incl. banden/wielen.

De dekking voor volledig uitgesloten cascoschade is maximaal (per motorrijtuig per gebeurtenis):

 • EUR 7.000,00 in alle landen, behalve Amerika en Canada

 • USD 10.000,00 in Amerika en Canada

* De basisverzekering is de cascoverzekering die door de verhuurder voor bestuurders van een motorrijtuig afgesloten moet worden en die voldoet aan de wettelijke minimumeisen die gelden in het land/staat waar het motorrijtuig is gehuurd.

De verzekering is geldig binnen het in de basisverzekering aangegeven gebied. 

Op basis van de aanvullende verzekering van Huurautopolis.nl kunt u wereldwijd een motorrijtuig huren, maar u heeft alleen dekking onder deze aanvullende verzekering wanneer u met het motorrijtuig in het gebied blijft dat de basisverzekering aangeeft.

Wanneer u een aanvullende verzekering heeft afgesloten voor de afkoop van het eigen risico van uw huurauto, dan bent u bij a.s.r. verzekerd voor de in de polisvoorwaarden vermelde maxima, voor zover het verzekerde bedrag voor de betreffende schade onder de basisverzekering van het motorrijtuig niet toereikend is.

Omdat u niet rechtstreeks bij of via de verhuurder een verzekering voor de afkoop van het eigen risico heeft afgesloten, zal de verhuurder het eigen risico (dat u op grond van de basisverzekering heeft) in eerste instantie gewoon bij u in rekening brengen. In de meeste gevallen zal uw creditcard dan belast worden voor dat eigen risico. Dit is logisch, want de verhuurder is helemaal geen partij bij de verzekering die u bij a.s.r. heeft afgesloten.

U kunt vervolgens op basis van de aanvullende verzekering die u bij a.s.r. heeft afgesloten, het eigen risico dat de verhuurder bij u in rekening heeft gebracht claimen onder uw verzekering bij a.s.r.

Als a.s.r. op basis van uw schademelding bepaalt dat u recht heeft op een schadeuitkering, dan zult u van hen het in rekening gebrachte eigen risico vergoed krijgen (tot de maximum bedragen die in de polisvoorwaarden staan vermeld).

U kunt de premie voor uw aanvullende verzekering auto- of camperhuur middels onderstaande betaalmethoden voldoen:

 • iDEAL
 • Bancontact
 • KBC/CBC-betaalknop

Execution only

Wanneer u een offerte, premieberekening en/of aanvraag berekent en/of doorgeeft via onze website, www.huurautopolis.nl, dan bent u zelf verantwoordelijk voor de correctheid van de gegevens en uw keuze(s) voor dekking(en). Wanneer u zelf een keuze maakt voor een dekking, dan beoordeelt u zelf of deze dekking wel of niet bij uw persoonlijke situatie past. U krijgt hierover geen persoonlijk advies. Dit heet “execution only”. Wanneer u wél advies wenst of als u overige opmerkingen heeft, neemt u dan contact met ons op.